NK Tegelwippen

Breda gaat ook in 2023 meedoen met het NK Tegelwippen. Bij het NK Tegelwippen draait het niet rivaliteit. Vervang tegels door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen. Samen maken we Nederland klimaatbestendiger, behaaglijker voor insecten en dieren én koeler op warme dagen. 
Welke acties spelen volgend jaar? Daarover later meer.

Kun je niet wachten. Kijk dan wat je nu kunt doen. Bekijk bijvoorbeeld de regio-website SamenWaterproof. Daarnaast kent de gemeente diverse subsidies voor klimaatbestendige maatregelen. Kijk op deze website voor meer informatie over subsidies.

NK Tegelwippen 2022

In de categorie ‘grote steden’ versloeg Breda Dordrecht en Arnhem met 198.429 gewipte tegels. Dit is met 1076 tegels per inwoner, het hoogste aantal van de grote steden in  Nederland.
Inwoners hebben stukken gemeentegrond geadopteerd en vergroend, de tegeltaxi is 175 keer uitgerukt en ook de subsidie voor het onttegelen en vergroenen is veelvuldig aangevraagd.

Bekijk alle info en het filmpje van de winnaars

NK Tegelwippen 2021

Breda was 'in competitie' met de gemeente Tilburg in (misschien wel) de spannendste derby van het NK-Tegelwippen 2021. Wie verruilde de meeste (tuin-)tegels voor groen? In totaal werden er in Nederland ruim 1,5 miljoen tegels gewipt. In Breda maakten bijna 80.000 tegels plaats voor groen. Daarmee haalde Breda een mooie 6e plek. Dit tegen de 33e plek voor onze directe tegenstander Tilburg. Iedere bijdrage telt, en samen met al die andere deelnemende gemeenten hebben we ons land een stuk groener gemaakt.