Gft-afval terug naar de bewoners

Publicatiedatum: 
22 maart 2023

Update: de compostzakken zijn op.

Ook dit jaar geeft de gemeente Breda het gft-afval in compostvorm weer terug aan bewoners. In 2022 is er in Breda 16.828.900 kilo groente-, fruit-, en tuinafval opgehaald. Een groot deel daarvan is verwerkt tot compost. Dit kan vanaf nu gratis opgehaald worden op de milieustations aan de Slingerweg en het Spinveld.

Tips

Compost bevat veel voedingsstoffen, waardoor bloemen en planten beter groeien en bloeien. Compost kan het hele jaar worden gebruikt in borders en potten. Let op: de compost moet altijd vermengd worden met gewone aarde of potgrond.

Gft-afval bestaat uit organisch materiaal. Ook vlees en andere etensresten mogen in de gft-bak. Koffieprut, kaaskorsten, mosselschelpen, uitgebloeide bloemen; het mag er allemaal in. Twijfel je of iets bij het gft-afval mag, kijk dan op https://www.breda.nl/groente-fruit-en-tuinafval-gft

Hoe werkt het

• ophaallocaties: milieustation Spinveld, milieustation Slingerweg
• voor de locaties gelden de reguliere openingstijden
• de inhoud van een zak compost is 40 liter
• per huishouden maximaal 2 zakken compost