Peiling elektrische auto delen

Publicatiedatum: 
16 januari 2023

Is een auto delen wat voor jou? Door een auto te delen heb je een duurzamer alternatief, deel je de kosten en zijn er geen zorgen over voldoende parkeerruimte in de buurt. Daarnaast zorgt een deelauto ervoor dat je beter nadenkt over jouw ritje. Kan het ook op de fiets of kan ik combineren? 

En misschien denk je er nu wel heel anders over dan een paar jaar geleden! De gemeente en OnzeAuto onderzoeken daarom de belangstelling om elektrische auto’s te delen met bewoners en organisaties. Daar hebben we jou voor nodig. Doe mee aan de speciale peiling. Het invullen duurt 2 - 3 minuten.

Peiling invullen

Hoe werkt autodelen?

Het enige wat je nodig hebt om de elektrische auto’s te delen is de app op je telefoon. Hiermee maak je je reservering en kun je de auto openen en sluiten. Je kunt de deelauto gebruiken voor een uurtje om even boodschappen te doen, maar je kunt ook een weekendje weg of zelfs op vakantie! 

Wat kost autodelen?

Met een deelauto weet je precies wat je betaalt voor je auto. Je kunt al een proefabonnement nemen zonder vaste kosten per maand. Wie regelmatig gebruik maakt van de deelauto, is voordeliger uit met een betaald abonnement met lagere uur- en kilometertarieven. Heeft iemand in jouw huishouden al een abonnement? Dan kun je gebruik maken van hetzelfde rijtegoed. Er zijn al rijtegoeden vanaf € 50 per maand. De meeste autodelers besparen al gauw € 200 tot € 300 per maand!

Wanneer zijn de deelauto’s beschikbaar?

Er zijn ongeveer 10 deelnemers nodig om een elektrische deelauto te kunnen plaatsen. Als er voldoende belangstelling is, dan kunnen er nog dit jaar auto’s worden geplaatst. Door het invullen van de interessepeiling ontstaat er een goed beeld op welke locaties het kansrijk is om te starten. Stuur de peiling gerust door naar buurtgenoten, hoe meer interessepeilingen er worden ingevuld, hoe groter de kans is dat er in jullie buurt ook een deelauto komt!