Meer groen voor opgeknapt Wilhelminapark

Publicatiedatum: 
11 oktober 2022

De straten rondom het Wilhelminapark zijn na ruim een jaar weer open. Het park en de omgeving zijn nu toekomstbestendiger en er is rekening gehouden met klimaatverandering. Er zijn nieuwe straten, fietspaden en stoepen aangelegd, parkeerplaatsen verplaatst, vijvers uitgebaggerd, riolen vervangen en groenstroken gemaakt met meer plek voor de bomen. Het Pools monument kreeg meer ruimte.

Meer groen

Doordat de wegen nu smaller zijn is de straat veiliger én is er 4.000 vierkante meter groen teruggegeven aan het park. De vijvers werden niet alleen uitgebaggerd, maar ook is de 80 meter lange duiker die ondergronds 2 vijvers met elkaar verbindt vergroot. 

Omwonenden, het platform ‘125 jaar Wilhelminapark’ en ondernemers waren vanaf vanaf het begin door de gemeente bij betrokken bij het traject. Zij gaven aan dat de straten verkeersveiliger moesten worden met betere verlichting. Ook hadden zij de de wens om het asfalt te vervangen door klinkers en meer ruimte te maken voor groen.