Plukroute Princenhage

Publicatiedatum: 
26 september 2022

Maak wandelen nog gezonder en leuker door de Plukroute in Princenhage te lopen.
Deze route loopt door plantsoenen en straten en je kunt van alle aanwezige bomen en struiken plukken.  Vruchten, bessen en noten zijn gratis te plukken of te rapen. Thuis een vaasje vullen? Ook de bloemen aan de route zijn speciaal geplant om te plukken. Je kunt nu al lopen, maar de route wordt nog langer tot uiteindelijk 3,5 kilometer.

Jong en oud kan genieten van de natuur en zien hoe de vruchten groeien en bloeien. Onderweg kom je verschillende speelplekken tegen.
Bepaal je plukroute online  of start op de Haagsemarkt, waar een bord met de route staat.

Langs de routen staan verschillende informatieborden met wetenswaardigheden over de planten en inspiratie voor je eigen tuin. Want hoe groener je tuin, hoe groener de wijk en beter voor het leefklimaat van dier en mens.

Princenhage wordt niet alleen groener door de Plukroute, maar geplante bloemen, struiken en bomen zijn speciaal uitgekozen om veel bijen, vlinders, andere insecten en vogels trekken. Goed voor de biodiversiteit dus!

Meedoen

Een groep enthousiaste vrijwilligers maakt samen plannen en onderhoudt het groen. Wil je meedoen? Welkom! Elke derde zaterdagochtend van de maand onderhouden de vrijwilligers samen het groen.

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over de Plukroute, kijk dan op de website van de plukroute   of  Facebook @heelprincenhageplukt