Ewasterace: basisschoolkinderen halen oude apparaten op

Publicatiedatum: 
25 mei 2022

De E-waste race is 25 mei van start gegaan! 
Tijdens deze 'race' strijden kinderen van 8 basisscholen 4 weken lang om zoveel mogelijk elektronisch afval (apparaten met een stekker of batterij) in te zamelen. Door mee te doen leren kinderen op een leuke mnier meer over over circulariteit, consuminderen, grondstofschaarste, hergebruik en recyclen.

Na een gastles van experts gaan de kinderen zoveel mogelijk oude en kapotte elektronische apparaten ophalen of laten repareren. Van sommige apparaten kan zelfs 95% van de onderdelen hergebruikt worden.

Doe mee

Heeft u nog oude elektronische apparaten, biedt ze dan aan via de website van Ewastrace. Van laptop tot telefoon en van klusapparaten tot keukenapparatuur. Na aanmelding komen leerlingen de spullen bij u thuis ophalen.

De E-waste Race Breda duurt tot 23 juni 2022. De race is een initiatief in samenwerking met de gemeente Breda. Zij zorgen ervoor dat het ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terecht komt.