OLV aan de slag met verduurzamen school

Publicatiedatum: 
24 mei 2022

Vandaag, 24 mei, ondertekenen leerlingen, docenten en de directie van het OLV-Lyceum Breda en Gemeente Breda de intentieverklaring Eco-Schools.
Daarmee geven zij aan dat ze zich komende jaren actief gaan inzetten om hun school te verduurzamen en hopen zij over 2 jaar de Groene vlag te behalen.  
 
Eco-Schools is een programma voor scholen die met leerlingen werk maken van duurzaam denken en doen. Met hoofd, hart en handen zetten zij stappen om duurzaamheid een vaste plek in de school te geven. Leerlingen worden uitgenodigd om in actie te komen en ervaren welke bijdrage zij kunnen leveren aan een duurzame samenleving. Hierbij ontdekken ze hun eigen waarden, interesses en talenten. Zo wordt duurzaam denken en doen gaandeweg vanzelfsprekend! 

Het OLV start als eerste Bredase school  met dit Eco-School programma door het samenstellen van een Eco-team, uitvoeren van Ecoscans en opstellen van actieplannen.  
Ook De Campus (Orion, Markenhage en Michael college) gaat binnenkort starten en het Stedelijk Gymnasium en International School of Breda hebben interesse getoond.   

Er zijn 10 thema’s,  afgeleid van de SGD’s : klimaat, natuur, water, energie, vervoer, voedsel, afval, spullen, geld, mensen. Elk jaar kiest het Eco-Team 2 thema’s om uit te werken.  
Bij het Eco-Schoolprogramma staan de ideeën en initiatieven de leerlingen centraal.  
meer info over Eco- Schools