Kringloop voor tuinplanten

Publicatiedatum: 
6 april 2022

Breda heeft er een kringloopwinkel bij, namelijk voor tuinplanten. Iedereen kan er terecht voor het brengen van planten die je niet meer gebruikt en graag een tweede kans geeft. Ben je juist op zoek naar planten dan kun je ze hier juist weer gratis ophalen. Voor de verzorging van je plant krijg je er ook nog een deskundig advies bij. 

Je vindt de Tuinplantenkringloop aan de achterkant van de Teruggave aan de Gasthuisvelden. Het kringloopcentrum is open op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur en op zaterdagen van 10.00 uur en 12.00 uur.

De tuinplantenkringloop is voor heel Breda. Behalve een plant brengen of halen kun je ook helpen als vrijwilliger. De planten moeten namelijk ook onderhouden worden. Daarnaast krijgen mensen ook informatie over de verzoriging van planten. Op dit moment doet ook een aantal hoveniers mee. Zij doneren planten die over zijn vanuit tuinen die zij opknappen. Ook Intratuin doneert planten die niet meer verkocht worden. Al deze donaties maken een bezoek aan de tuinplantenkringloop meer dan waard!

De initiatiefnemers van de tuinplantenkringloop hebben elkaar gevonden via Breda Stad in een Park community en met medewerking van de gemeente is het kringloopcentrum tot stand gekomen.