Breda verwijdert plastic soep uit de Mark

Publicatiedatum: 
6 december 2021

Gemeente Breda heeft in waterloop de Mark, ter hoogte van Belcrum Beach, een plasticvanger geplaatst. Deze zogenaamde Littertrap is een drijfarm die het afval dat via de singels in de Mark terecht komt, begeleidt naar een vangkorf. Deze korf wordt een keer per week geleegd. 

Met de plasticvanger neemt Breda een nieuwe stap om plastic soep in de singels tegen te gaan, maar deze plasticvanger zorgt er ook voor dat 'ons' plastic niet in andere rivieren en in de zee terecht komt.

Zwerfafval

Gemeente Breda wil de verspreiding van zwerfafval tegengaan en de waterkwaliteit verbeteren. We doen dit door extra vuilnisbakken te plaatsen bij evenementen, vuilnisbakken op tijd te legen en extra zwerfafval op te ruimen. Daarnaast helpen betrokken inwoners mee door hardlopend zwerfvuil te verzamelen of vanaf het water met supboards zwerfvuil in de oevers op te ruimen. Helaas komt er nog steeds afval en plastic in het water terecht komt. Het vervuilt ons water en komt uiteindelijk in de rivieren en de zee terecht. De plasticvanger is een middel om dit tegen te gaan.