5 feitjes over…karton

Publicatiedatum: 
1 december 2021

Karton is al sinds lange tijd een favoriet verpakkingsmateriaal. En in deze tijd van het jaar wordt er nogal veel verpakt en verzonden. Maar wist je dat…

  1. De kartonnen doos al ruim 200 jaar bestaat? In 1817 kwam de kartonnen doos voor het eerst op de markt. Het bedrijf Kellogg’s (je weet wel, van de ontbijtgranen) was het eerste bedrijf ter wereld dat een kartonnen doos als verpakking gebruikte
  2. Papier en karton de meest gerecyclede materialen zijn in Europa? Door de goede techniek kunnen we papier wel 7 keer en karton wel tot 10 keer recyclen.
  3. Papier en karton recyclen redt bomen. Omdat we papier en karton zo vaak kunnen hergebruiken hoeven er geen nieuwe bomen (waar papier van wordt gemaakt) te kappen. Elke kilo gerycled papier en karton bespaart 3,3 bomen. En minder bomen kappen, betekent dat er meer CO2 uit de lucht gefilterd kan worden.
  4. Karton wordt steeds vaker gebruikt bij de bouw van huizen. Bijvoorbeeld bij deze leuke kleine Wikkelhuizen
  5. Bredanaars Recyclen Mee. In Breda recyclen we per inwoner gemiddeld 53,37 kilo karton per jaar (cijfers 2020). In totaal haalden we vorig jaar bijna 10 miljoen (9.827.400) kilo papier en karton op.