Meer groen voor de Speelhuislaan

Publicatiedatum: 
25 oktober 2021

Net als in het deel van de Speelhuislaan dat al klaar is, wordt ook de rest van de Speelhuislaan een stuk groener. Burgemeester en wethouders van Breda hebben het voorlopig ontwerp hiervoor vastgesteld. 

Bij de inrichting is rekening gehouden met het bouwverkeer en de ontwikkeling van het Havenkwartier. In het ontwerp van de verlengde Speelhuislaan zitten onder andere een brede middenberm met daarin forse bomen, een wandelpad en ook het spoorlijntje komt terug. De laan loopt uit met bosachtig groen en er ligt ook een idee voor een parkje bij de Watertoren. 
Er is trouwens ook respect voor de geschiedenis van deze laan. Behalve de statige groene inrichting is het idee om op de plek van het vroegere Speelhuis van de Nassaus een fraai kunstwerk te realiseren.

Lees het hele bericht over de verlengde Speelhuislaan.